Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
Tiszta, kiváló vérvonalak!
Átadáskor ingyenes tartási tanácsadás!
  • Saját tenyésztés
  • Minőségi állatok
  • Garancia
 Mobil:
Kozma Béla Tibor
+36702721818

Menü

Így tartsd az eleségállatot a feletetésig


Mivel a legideálisabb eleségállat a tücsök, így a tücskök tartásáról tennék némi említést:

Fontos, hogy az eleségállat is megfelelően legyen tartva a feletetésig, hiszen a vitaminporozáson kívül a táplálék állatból is vitaminhoz jut a kaméleonunk.
Mivel a beszerzés során a doboz, amiben kapjuk túl kicsi, így tartsunk fenn számukra egy körülbelül 25-x30 cm-es műanyag ládát, melynek oldalsó fala teljesen sima, hogy a tücskök ne tudjanak kimászni, hiszen nem zárhatjuk el előlük a levegőt. A ládika aljába pedig tegyünk néhány feldarabolt tojástartó tálcát, amelyen mászkálhatnak és elbújhatnak.

A kiéhezett tücsökből nem kap a kaméleonunk megfelelő mennyiségű tápanyagot, ezért a tücsköket is szükséges táplálnunk. Tegyünk számunkra egy picike tálba száraz baromfi-, kutya- vagy macska eleséget. Tehetünk zöldség darabot is nekik (lehet ez répa, kelkáposzta, almakarika, stb.). Egy másik tálba pedig tegyünk be nekik egy kis vizet (pár milliliternyit), hogy megfelelő mennyiségű folyadékhoz juthassanak.

Feletetés idejével pedig elég az egyik darab tojástartó dobozt kiemelni, rajta a tücskökkel. Belerázzuk őket a vitamin poros dobozba, ahol "bepanírozzuk" majd őket.
1147, Budapest Balázs utca 64.   
Mobil: +36702721818