Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
Tiszta, kiváló vérvonalak!
Átadáskor ingyenes tartási tanácsadás!
  • Saját tenyésztés
  • Minőségi állatok
  • Garancia
 Mobil:
Kozma Béla Tibor
+36702721818

Menü

Táplálkozás, etetés


A párduckaméleonok ragadozók, különféle rovarokkal táplálkoznak. Terráriumban tücsökkel, sáskával, csótánnyal, legyekkel, viaszmoly lárvával, gyászbogár lárvával és selyemhernyóval etethetjük kedvenceinket. Nagyon fontos a változatos táplálás! Növényi táplálékot egyáltalán nem vesznek magukhoz. Vadon élő rovarokkal csak akkor etessük őket, ha tudjuk, hogy azok nem mérgezőek és csak olyan területről gyűjtsünk, ahol nem végeznek mezőgazdasági tevékenységet, rovarirtást, illetve figyeljünk, hogy védett területről ne gyűjtsünk, különösen ne védett rovarfajokat.

Az állatok táplálását igazítsuk a korukhoz és a méretükhöz. A fiatal kaméleonok számára naponta kínáljunk eleséget, a kifejlett példányokat két-háromnaponta etessük. A nőstények étvágya a párzást követően megnő, a tojások megfelelő képzéséhez több táplálékra van szüksége.

Tartsuk mindig szem előtt, hogy a kaméleonnak vitamin, ásványi anyag és kalcium kiegészítésre van szüksége. A vitamin pótlásáról különböző kereskedelemben kapható készítmények segítségével gondoskodhatunk. A táplálékállatokat minden etetésnél szórjuk be a vitaminkészítménnyel.

Itatás

 

A természetben a kaméleonok a növények levelein kicsapódott harmatcseppekből és esővízből fedezik ivóvíz szükségletüket. Terráriumban naponta, a reggeli órákban végzett vízpermetezéssel érhetünk el hasonló hatást. Ezt végezhetjük kézi permetezővel, illetve beszerezhetőek terráriumi öntözőrendszerek is. Néhány állat megtanul vizestálból inni, de ez nagyon ritka jelenség, a vizestál higiéniai okok miatt egyébként sem javasolt a kaméleonoknak. Emellett felszerelhetünk úgynevezett csepegtető itatót is. ezt gyárthatunk házilag is, de kapható kész itató is.

Kézből, pipettával is itathatjuk kedvencünket, de ehhez rengeteg türelemre lesz szükség, időbe telik mire az állat megszokja a módszert.
1147, Budapest Balázs utca 64.   
Mobil: +36702721818