Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
Tiszta, kiváló vérvonalak!
Átadáskor ingyenes tartási tanácsadás!
  • Saját tenyésztés
  • Minőségi állatok
  • Garancia
 Mobil:
Kozma Béla Tibor
+36702721818

Menü

Így juttass vitamint a kaméleon szervezetébe


Mivel nélkülözhetetlen a jó minőségű vitamin a kaméleonok számára, felmerül a kérdés, hogy vajon hogyan adhatjuk be neki a megfelelő mennyiségű vitamint.

A következő módszert ajánljuk:

Etetés előtt a táplálék állatot kell leszórni vitamin porral. Ahhoz, hogy megfelelően vitamin poros legyen az eleség, a következőképp járj el:

Vegyél egy olyan műanyag dobozt, amiből a táplálék állat egészen biztosan nem ugrik ki. Ez kb. 20 cm magas műanyag edényt jelent tetővel. Az üres, száraz doboz aljába hints be egy kis vitaminport, majd a tücsköt/táplálékállatot szórd a dobozba. Zárd le a dobozt, majd jól rázd össze. Így elő a „panírozott” :) táplálék.
Ezt követően szórd be a terráriumba őket.

Mivel maradni fog a doboz alján a vitamin porból, sebaj, tedd el a következő alkalomra. Addig jó, amíg a tücskökre a vitaminban való "megforgatás" alatt jelentősebb mennyiségű por ragad. Ha már a vitaminpor koszos, akkor cseréld le.

FIGYELEM:
Ne vegyél házilag kevert, címke nélküli vitamint! Hiszen nem tudhatod ezek összetételét. Minőségben valószínűéleg nyomába sem érnek az elterjedt hüllő-vitamin gyártó cégek termékeivel.

A vitamint mindig a hűtőben kell tárolni, mert a hatóanyagok melegben gyorsan gyengülnek. Továbbá soha ne keverjétek össze össze a multivitamint a kalciummal.

1147, Budapest Balázs utca 64.   
Mobil: +36702721818