u

>> Eleségállatok a Blahánál <<

Így juttass vitamint a kaméleon szervezetébe


Mivel nélkülözhetetlen a jó minőségű vitamin a kaméleonok számára, felmerül a kérdés, hogy vajon hogyan adhatjuk be neki a megfelelő mennyiségű vitamint.

A következő módszert ajánljuk:

Etetés előtt a táplálék állatot kell leszórni vitamin porral. Ahhoz, hogy megfelelően vitamin poros legyen az eleség, a következőképp járj el:

Vegyél egy olyan műanyag dobozt, amiből a táplálék állat egészen biztosan nem ugrik ki. Ez kb. 20 cm magas műanyag edényt jelent tetővel. Az üres, száraz doboz aljába hints be egy kis vitaminport, majd a tücsköt/táplálékállatot szórd a dobozba. Zárd le a dobozt, majd jól rázd össze. Így elő a „panírozott” :) táplálék.
Ezt követően szórd be a terráriumba őket.

Mivel maradni fog a doboz alján a vitamin porból, sebaj, tedd el a következő alkalomra. Addig jó, amíg a tücskökre a vitaminban való "megforgatás" alatt jelentősebb mennyiségű por ragad. Ha már a vitaminpor koszos, akkor cseréld le.

FIGYELEM:
Ne vegyél házilag kevert, címke nélküli vitamint! Hiszen nem tudhatod ezek összetételét. Minőségben valószínűéleg nyomába sem érnek az elterjedt hüllő-vitamin gyártó cégek termékeivel.

Bezár

Kaméleontartó kisokos letöltése INGYEN - 14 oldalas színes útmutató!

Letölthető PDF: